dimecres, 17 d’abril del 2013

INGREDIENTS PER UNA BONA PRÀCTICA


Al seminari hem estan descrivint vàries situacions que identificaven com a bones pràctiques de forma individual, cadascú del centre on està. A continuació, hem intentat destriar quins serien aquells ingredients que  podrien definir el que és una bona pràctica com ara:

chocolate
-Tenir en compte les necessitats i motivacions dels infants.
-Respectar el ritme individual de cada nen/a que tenim al davant.
-Partir de l’observació per esbrinar els interessos o dificultats que presenten aquests.
-Durada d’aquestes pràctiques, és a dir, si es fan de forma continuada o puntual.
-Programar i planificar totes aquelles accions que posen en marxa al centre.
-Disposar d’un diari on es plantegin dubtes, dilemes, qüestions sobre aquelles situacions que no les veiem o tenim clares.
-L’avaluació i l’autoavaluació de les accions passades.
-Disposar de suport al centre d’altres companys que també  aportin la seva mirada, és a dir, a part de l’auto-observació, tenir un observador externs que ens pugui guiar.
-Ajustar el temps que  sigui necessari a cada pràctica sense deixar emportar-nos per les presses o els horaris rígids.
-Patir d’un vincle afectiu fort i segur amb els infants.

Etiquetes 1.2 i 4.1:
1.2. Reflexiono sobre el que és una bona pràctica, sobre els elements que ha de tenir.
4.1. La identificació d’aquesta bona pràctica es realitza a partir d’uns marcs teòrics que es basen en una concepció determinada de com s’ha de dur a terme una determinada pràctica.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada