dijous, 13 de juny del 2013

VALORACIÓ DE L'ASSIGNATURA

Aspectes positius que m’ha aportat

Un dels aspectes que he descobert és la importància de qüestionar-me el perquè de les pròpies actuacions, és a dir, no ens comportem perquè si, sinó que darrera de les nostres conductes existeix una forma d’interpretar el món que d’alguna forma condicionen la nostra visió i activitats. Així doncs, hem de tenir en compte que a vegades encara que tinguis un gran bagatge teòric i fins i tot estiguis totalment convençut de què vas en la mateixa línia que aquest, sinó ets capaç d’identificar que encara hi ha maneres de fer que se’t poden resistir degut a la construcció de molts d’anys de les teves creences i  experiències. Per tant, el camí de la reflexió serà l’única eina que et pot ajudar a ser conscient d’aquesta situació i a poder fer canvis, encara que sigui tot un repte. De totes formes l’educació en sí ja trobo que és un desafiament degut a que sempre s’ha d’estar cercant noves estratègies, activitats, mètodes, etc. per tal de poder innovar i anar una passa més enllà per no caure en la rutina i la desídia absoluta que des del meu punt de vista només porta a l’estancament dels aprenentatges i la desil·lusió i l’anomenat “burn out” de molts de professionals.
Per tant, la reflexió i la innovació són dos eines necessàries si volem  fer de la nostra professió un món de possibilitats que permeti que els nostres infants aprenguin de forma autònoma i desenvolupin un bagatge únic i personal amb el qual siguin el dia de demà adults competents.

Suggeriments

Pel que fa referencia a aspectes per millorar de l’assignatura només fer referència al tema del quadern quan a què hi ha hagut molta feina i el meu cas personal he anat un poc desorientada del que havia de respondre en alguns mòduls.
Per una altra banda hi hagut teoria que ha estat difícil de comprendre com és el cas de la lectura de les creences i que hauria estat bé poder-la haver treballat més en el seminari o a classe.
En definitiva massa temari i tasques tan del bloc com del quadern, lectures poc temps per aprofundir en algun dels temes com han estat les creences i per altra banda el tema la innovació, tenint en compte que per a mi són temes essencials de cara a l’educació.
Per la resta ha estat un plaer fer classe amb les dues i el plantejament dels seminaris m’ha semblat molt interessant i divertit perquè l’he vist molt pràctic i instructiu.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada